Mijn bedrijf

Wat reizigers van Iran vinden

“Iran voelde voor mij, ondanks mijn oer Hollandse afkomst, als thuis komen. De mensen die ik heb ontmoet hebben mijn vertrouwen en geloof in de goedheid van de mens opnieuw doen groeien. Vriendelijkheid, gastvrijheid en beleefdheid zijn kenmerken die onmiskenbaar verbonden zijn met de Iraanse bevolking. Daarnaast heeft het een prachtige cultuur, architectuur en een fantastische keuken. Een reis om nooit te vergeten.”

Een uitdaging

Mijn bedrijf heb ik A Challenge genoemd. In het voorjaar 2021 heb ik mijn bedrijfje weer opgeheven. En uitgeschreven bij de kamer van Koophandel. Dit in verband met belastingtechnische en financiële overwegingen,

Voor mij is het namelijk een uitdaging een eigen bedrijf te beginnen. En voor u die dit leest zal het als een uitdaging voelen een rondreis in Iran te gaan maken.

Van 1971 tot en met 1975 heb ik in Iran, Isfahan, gewoond. Ik werkte als projectleider op The trainingfarm for the blind. Op de boerderij sprak niemand Engels, dus in die vier jaar heb ik aardig Farsi (de Iraanse taal) leren praten.

Vanaf 2006 tot nu ben ik 10 keer in Iran geweest. Ik vind het een prachtig land met een fantastische bevolking. De warmte en hartelijkheid die je daar ontvangt van de mensen raakt me, en raakt me steeds opnieuw.

Wat ik graag wil is dat meer mensen kennismaken met Iran, de cultuur en haar mensen. Ik ben ervan overtuigd dat de toeristen die met mij naar dit land afreizen als een rijker mens terug komen.

Toen ik de Kamer van Koophandel uit liep waar ik mijn bedrijf had laten inschrijven, ontmoette ik bij het uitgaan iemand die net in Iran was geweest. Zij vertelde enthousiast over haar reis, waar ze net van terug was. Op mijn verzoek stuurde ze me later het stukje bovenaan.

%d bloggers liken dit: