Mijn reis aanbod

Breaking news:

Er gaat een twaalfdaagse reis georganiseerd worden in de tweede helft van september 2022!! Prijs 1600 e. De aanmelding staat open. Ik ben heel enthousiast. U ook? Anders niet aanmelden 🙂

De eerste concrete reis die ik aanbied is De Perzische Reis, zie hierna of ook The Persian Journey, in de folder onderaan. Dit is een 14-daagse reis. Het zou mooi zijn om met een groepje van 8 tot 10 personen dit samen te ondernemen!

Reis en risico: U reist voor eigen rekening en risico. (netals ik.) Het lijkt mij aan te bevelen dat u zich omtrent ziektekosten en daarmee verbandhoudende kosten (vervoer bv.) op de hoogte stelt van uw ziektekostenverzekering. Wat zij dekt en wat niet.

Drie reizen bied ik aan:

1. —- De Persische reis

Deze tour gaat door het Westen van Iran, waar veel nomadestammen verblijven. Deze beginnen ná de winter de bergen al weer in te trekken waar het koeler is dan in de lager gelegen gebieden. Deze reis doet ook de oude bekende steden van Iran aan, zoals Shiraz en Esfahan.

Reisprogramma:

dag 1. Aankomst in Teheran. Dag 2. Naar Hamadan. Dag 3. Via Tuyserkan naar Kermanshah. Dag 4 Naar Shushstar. Dag 5. Bezoek aan Choghazanbil en Shush. Dag 6. Naar Shiraz. Onderweg bezoek aan Bishapur. Dag 7 Shiraz. Dag 8. Bezoek aan Persepolis en Necropolis. Dag 9 Bezoek aan en verblijf bij nomaden dorp. Dag 10. Naar Yasuy met bezoek aan de Zagros-bergen. Dag 11. Naar Esfahan en picknick-lunch in de bergen. Dag 12. Esfahan. Dag 13. Esfahan. Dag 14. Terugreis naar IKIA luchthaven in Teheran. Onderweg bezoek aan Abyaneh dorp.

2. —–De klassieke rondreis Iran

In deze reis worden de belangrijkste toeristische steden van Iran bezocht. De oudste beschavingen van Iran ontstonden in dit centrale gebied dat genoemd wordt ‘de wieg van beschavingen’. In de Islamitische periode waren de centrale steden ook het middelpunt van kunst en cultuur. In deze 10 dagen worden zowel beide de pre-islamitische en het Islamitische tijdperk bezocht van de historie van Iran.

Reisprogramma

Dag 1. Aankomst in Teheran. Dag 2. Teheran. Dag 3. Naar Kashan en Esfahan. Dag 4. Esfahan. Dag 5. Esfahan. Dag 6. Naar Yazd. Dag 7. Omgeving Yazd (Taft and Nartitee Ecolodge). Dag 8 Naar Shiraz, via Pasargarde. Dag 9. Shiraz, Persepolis, Necropolis. Dag 10. Shiraz en terugvlucht naar Teheran en vandaar door naar Amsterdam.

3. —– Mystiek Iran – de reizen van hard naar hart / van buiten naar binnen.

In de gebieden die bezocht worden hebben grote denkers én doeners als Daniël, Eshter en Mordechai, Habbakuk, Bayazid al Bastami, Rumi, Khayyam, Atar, Hafez, Avicienna geleefd. In respectievelijk Shush (burcht Susan), Hamadan (Ecbatana), Tuyserkan, Bastam (of Bestam) en Neysahpur. Bovengenoemde personen zijn alle gegroeid in en naar een staat van vredig bewustzijn en goddelijk zijn. Op deze reizen kunnen we ons – voor wie dat wil – laten inspireren door de woorden en (vooral) de daden van deze (historische) figuren. Het doel van deze reizen is te groeien in een gewaarzijn van Wat we werkelijk zijn en wat onze potentie is. Het zijn eigenlijk retraite reizen. Ik bedoel je kunt het voor jezelf als een (méér) thuiskomen periode zien. De prachtige natuur, de treinreis door de woestijn van Yazd naar Mashhad ons gezamenlijk optrekken zal wellicht ieder van ons afzonderlijk daartoe zeker uitnodigen.

Uitgesplitst in drie reizen: Het Westen (3a), het Westen en Midden (3b) en één die veel van beide omvat (3c).

reis 3a: West Iran

Deze reis is hoofdzakelijk een reis naar de (indrukwekkende) bijbelse figuren of personen uit de tijd van de Babylonische ballingschap. Daniël diende aan het hof van Koning Cyrus de Grote, ongeveer 550 voor Christus!In de boeken Jesaja en Ezra wordt Cyrus (=Kores) ook diverse keren genoemd. Bijvoorbeeld in Jesjaja 45 vers 1: “zo zegt de Here tot zijn gezalfde tot Kores … ” en in Ezra 1 vers 1: In het eerste jaar van Kores, de koning van Perzië, wekte de Here de geest van Kores op … . Nog enkele van mijn favoriete teksten uit Daniël (10:9) en het boek Esther (4:16b) en uit het boek(je) Habakuk (3:17,18)Respectievelijk “wees niet bang, je bent zeer bemind, je gaat in vrede, wees sterk, ja, wees sterk!” “… en dan zal ik tot de koning gaan ondanks het verbod; kom ik om, dan kom ik om”. “Al zou de vijgeboom niet meer bloeien, er geen opbrengst aan de wijnstok zijn … al zouden geen runderen meer in de stallingen zijn, nochtans zal ik juichen in de Here, jubelen in de God van mijn heil”.

Deze voert vanaf Shiraz (4 nachten), naar Shush (2 nachten), naar Kermanshah (2 nachten)en naar Hamadan (2 nachten); dan met de trein naar Teheran (1 nacht) en terugvlucht naar Amsterdam. Ofwel naar Hafez en Saadi, naar Daniël (en zijn 3 vrienden), naar Esther en Mordechai. Hafez is dé dichter van Iran. Een uitspraakvan hem is “Love is such an easy thing; but oh, the hard awakening! Zoiets als: “Liefde is eigenlijk het gemakkelijkste, totdat het er op aan komt”. En dan Daniël. Zijn weergaloze toewijding en onverschrokken moed, hoe inspirerend. Esther staat bekend om haar moed en kwetsbaarheid. Door ongevraagd naar de koning te gaan, stelde ze haar leven in de waagschaal.

reis 3b Noordoost en Midden Iran

Deze reis voert ons naar Noordoostelijk Iran. Naar Neysahpur( 3 nachten), Bestam ( 1 nacht) en Mashad. Het is meer een mystieke reis naar de geboortegrond van grote Sufi’s zoals Rumi (Roemi of Mevlana), Khayam, Attar en naar Bayazid Al-Bestami. Alsmede een treinreis(dag en nacht) van ruim 1000 km door de woestijn naar Yazd ( 2 nachten) gaan we maken. ( 1 nacht). Waar Zarathoestra leefde. Hij stichtte het oorspronkelijke Zoroastrisme, de religie van vuur en van licht en duister. Vanaf Yazd gaan we terug per luxe – openbaar vervoer – bus naar Teheran; via Esfahan,waar we 3 nachten verblijven.

reis 3c West, Midden en Noordoost Iran

Route: Shiraz (4 nachten), Yazd (3 nachten), treinreis, Mashhad (3 nacht). In Shiraz bezoeken verschillende tuinen – waaronder die van Hafez en Saadi -, moskeën en de bazar natuurlijk! Ook Persopolis en andere historische plekken. Yazd is het cenrum van het Zoroastrisme. Stichter is Zarathoustra. Ook bezoeken we Torens van Stilte. Dan reizen we per trein 1200 km door de woestijn. Vanuit Mashhad bezoeken we diverse historische plekken en monumenten o.a. van Khayam en Attar. En de liefhebbers kunnen ook naar het liefelijke Bestam, waar het Masoleum van Bayazid Al-Bestami is. (google maar eens.)

Flyers


Bestanden

%d bloggers liken dit: