Wie ben ik?

Ik ben niet Albert Kamphuis; dat is mijn naam. Wie ik ben kan ik niet beschrijven. Een klein beetje mezelf omschrijven, zoals ik mezelf zie en ervaar, zal ik proberen. Door mijn (gekleurde) bril.

Ik zie het glas altijd als half vol, niet als half leeg. Ik werk graag samen met mensen met wie ik ervaar dat er uitwisseling en wederkerigheid is. Wie geeft ontvangt en wie ontvangt geeft. En dat je voelt dat je betekenis hebt voor elkaar.

Nadat ik het hbs-b haalde in 1963, ben ik 4 jaar boer geweest. Mijn vader was plotseling gestorven en ‘de boerderij kon me goed gebruiken’. Daarna zei ik de boerderij en Nederland vaarwel en ging 2 jaar ontwikkelingswerk doen in de Philippijnen. Ik ben namelijk idealistisch en avontuurlijk ingesteld. Daarna, in 1971, was ik voor studie 1 jaar in Nederland, waarna ik voor een periode van 4 jaar uitgezonden werd naar Iran. Door het ADB, het Algemeen Diakonaal Bureau van de Gereformeerde Kerken in Nederland.

In de herfst van 1975 ging ik met mijn gezin voorgoed terug naar Nederland. Vanaf 5 januari1976 tot en met 2004 heb ik gewerkt bij de Algemene Inspectiedienst van het Ministerie van Landbouw en Visserij. Als inspecteur in de buitendienst. Op mijn zestigste ging ik dus al met pensioen.

Hierna heb ik allerlei vrijwilligerswerk gedaan. Onder meer 8 jaar bij Humanitas. Waar ik de omgang begeleide van kinderen die in een vechtscheiding terecht gekomen waren.

Ook doe ik sinds enkele jaren vrijwilligerswerk bij de Stichting Wigwam. Hier organiseren ze vakantieweken voor kinderen met – wat wij noemen – een beperking en hún ouders.

Het bovenstaande zegt bijna niks van wie ik ben; wel wat ik gedaan heb. Ik ben gewoon een sociaal iemand, die mijn blijdschap over iets graag deel met een ander. Het volk en land van Iran heeft mijn leven zeer verrijkt – meer dan u zich kunt voorstellen. En dat wil ik graag delen met u en …. u er mee naar toe nemen.

Waarom ‘mystiek’ (Iran). Mystiek slaat bij mij op de verborgen omgang met God. De 2 boeken die de grootste invloed op mijn leven hebben zijn De bijbel en Een cursus in wonderen. Vanaf mijn kinderjaren heb ik meegekregen en ervaren dat God Liefde is. Door of met behulp van eciw ben ik dagelijks (meer) aan het realiseren dat God liefde is. En dat dát mijn wezen is en dat van IEDEREEN. De mens Jezus demonstreerde door de Christusgeest de liefde van God. Hij is mijn voorbeeld en inspiratie. Ik zie mijn belang niet los van die van iemand anders. En ben daardoor één van de duizenden leraren van God; zoals de cursus dat noemt.

%d bloggers liken dit: